PASJONSspillet i
oberammergau 2022

15. – 20. juli 2022

BAYERN – TYROL – DOLOMITTENE - SALZBURG

Etter to års utsettelse blir det Pasjonsspill i Oberammergau til sommeren. Spillet fremføres hvert
tiende år og har vært avlyst de to siste årene på grunn av pandemien. Det er derfor med stor
glede at vi kan invitere deg til sommerens pasjonsspill.

VELKOMMEN SOM TURDELTAKER!

TRYKK HER FOR BROSJYRE

Vi gleder oss til Oberammergautur til sommeren.

Historien om spillet skriver seg tilbake 1634. Pesten herjet i Europa. Folket i den lille bayerske dorfen (landsbyen) Oberammergau,  var livredde. De ba til Gud at deres by måtte bli spart. De lovet å fremføre et takkespill dersom så skjedde.  Og byen ble spart!

Og takkespill ble det. Ja, det nærmer seg 400 år med takkespill. Hvert 10. år har de fremført et gripende pasjonsspill (Jesu lidelse, død og oppstandelse….) – fra Palmesøndag til 1. påskedag.

I 2022 skal spillet fremføres 104 ganger fra 16. mai til 4. oktober. Da har nærmere en halv million fra det meste av verden sett spillet.

Oberammergau ligger i Bayern i Syd-Tyskland. Et naturskjønt område med mektige Alpefjell i sør. Her er det rike, særpregede tradisjoner og sterk gudstro. Vi er i et katolsk område.

I kombinasjon med spillet legger vi
opp en spennende tur i Sentral-Europa.

På denne turen starter vi i VM-byen Seefeld i Tyrol i Østerrike. Videre skal vi kjøre via Innsbruck og videre gjennom Brennerpasset til Dolomittene i Italia, lunsj og shopping-tid i Vipiteno, om ettermiddagen besøker vi gamlebyen i Inspruck.

Etter Spelet kjører vi østover gjennom Tyrol til Mozarts fødeby, Salzburg. Herfra besøker vi det vakre Berchtesgaden. Deretter drar vi til Ørneredet. En spennende opplevelse med spesialbusser opp til toppen.

Vi flyr tur/retur Oslo - Mûnchen. Mulig med tilslutningsbilletter fra ulike flyplasser i Norge til Oslo.

Reiseledere

Johanna Hundvin Almelid og Oddvar Almelid.

Johanna jobber som journalist i Dagen, Oddvar er selvstendig næringsdrivende
og driver med ISO-sertifisering for bedrifter.

Begge er engasjert i Kristkirken i Bergen.

Grunnpris pr. person fra kr. 19 750,-

PRISEN inkluderer

  • Flyturen Oslo – Mûnchen tur/retur. Flyavgifter kr. 1.622,-
  • Bussturen i Alpeland slik det fremgår av dagsprogrammet,
  • 5 overnattinger på gode hoteller og 5 frokoster og 5 middager. 
  • Lunsjpakke i Oberammergau,
  • billetter til spillet, kategori 1.
  • Tid til omvisning i Oberammergau. 
  • Reiseledertjeneste fra norske reiseledere fra Dagen. 

ikke inkludert

  • Enkeltromstillegg 350 – 400 pr natt
  • Tips, drikke til maten og øvrige måltider (lunsjer).
  • Eventuelle inngangspenger.  Gondolturen i Mayrhofen (ca 20 euro).

Prisene er gitt på gjeldende flypriser og valutakurser. Det tas forbehold om programendringer og at det melder seg nok deltakere til å gjennomføre turen

Teknisk arrangør er Gla’Tur

Informasjon og påmelding

Kontaktperson: Rolf Solås
Tlf: 90 62 34 07
E-post: reiseklubben@dagen.noGla’tur v/Rolf Solås,

P. Rosenkrantzgt. 19
4616 KRISTIANSAND

Påmelding sendes på nettside. Bekreftelse, generell info og giro for innbetaling av depositum, kr. 2 000,- blir så tilsendt. Det er begrenset med plasser på turen, så rask påmelding anbefales. Turene i november 2017 og februar 2018 ble fort fulltegnet. Vær oppmerksom på at passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemreisedato.

Sluttfaktura for turen blir sendt med forfall ca. 1 måned før avreise. På sluttfakturaen trekkes det innbetalte depositumsbeløpet fra. Reisedokumenter oversendes ca. 2 uker før avreise. Alle må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å gyldig forsikring for turen. Dersom du er usikker, så sjekk med ditt forsikringsselskap om reiseforsikring og avbestillingsforsikring.

For eventuelle spørsmål, ta kontakt med Dagen Reiseklubb tlf: 906 23 407

TURPROGAM


DAG 1 - Fredag 15. juli  
Avreise fra Gardermoen om morgenen til Mûnchen. (Nøyaktige flytider oppgis i januar 2022). Korrespondanse med fly fra andre byer.  På flyplassen i Mûnchen møter vi vår gode turistbuss som vil ta oss med på en 6-dagers rundtur i hjertet av Europa.  Sjåfør blir Jon Teigen.  Etter et par timer, reiser de mektige Alpene seg foran oss, og vi ankommer vintersports-metropolen Seefeld i Østerrike.  Vi er kommet til Tyrol!  Her skal vi bo i 2 netter, på Seefeld-Logde i sentrum av Seefeld.                                                                      Velkomstsamling med orientering om spillet på hotellet om kvelden.

DAG 2 - Lørdag 16. juli
Etter en god Tyrolerfrokost kjører vi ned til Innsbruck og videre gjennom Brennerpasset til Dolomittene i Italia.  Lunsj og shoppingtid i Vipiteno. Om ettermiddagen besøker vi OL-byen Innsbruck.  Vi starter med et besøk i Bergiselbakken. I gamlebyen tar vi en kopp kaffe og ser på folkelivet, - før vi kjører tilbake til hotellet.

DAG 3 - Søndag 17. juli
PASJONSSPILLET I OBERAMMERGAU
Denne dagen blir spennende og innholdsrik.  Vi kjører en times tid tilbake til Tyskland, og ankommer spill-byen Oberammergau tidlig på formiddagen.  Etter orientering og en kort byrundtur til fots, spiser vi våre medbrakte lunsjpakker.  I god tid før 14:30 inntar vi plassene i det store Amfiet som i år tar 4.300 mennesker.  Mellom 17:00 – 20:00 inntar vi en god middag på en av byens restauranter.  Spelet sluttes kl 22:30. Overnatting på Gâstehaus Enzianhof Hotel Garni og Hotel Landhaus Feldmeier, Oberammergau.

DAG 4 - Mandag 18. juli  
Vi forlater Oberammergau for denne gangen.  Turen går østover gjennom storslagen Alpenatur.  Vi veksler mellom å være i Tyskland og Østerrike.  I Brechtesgaden besøker vi Hitlers Ørnerede som ligger i de Bavarianske alper. Middag og overnatting på Hotel Imlauer & Brâu i Salsburg.

DAG 5 - Tirsdag 19. juli  
Denne dagen skal vi oppholde oss i Salzburg.  Vi starter med en 3 timers  bysightseeing med lokal guide. Etter lunsj er tiden satt av til individuelle valg.  Shopping, museumsbesøk, e.l. Turavslutning på hotellet om kvelden.

DAG 6 - Onsdag 20. juli
Hjemreisedag
Vi sier farvel til Tyrol og Østerrike, og kjører tilbake til Mûnchen. En tur på ca 2 timer. Her venter flyet som skal ta oss tilbake til Oslo. Flytid ca 2 timer. Korrespondanse med fly til øvrige byer i Norge.

påmelding

Påkrevde felter markert med " * "
Takk! Din påmelding er registrert.
Du vil få mer informasjon på epost!
Oops! Noe gikk galt! Prøv igjen senere eller kontakt oss via skjemaet på "kontakt oss" siden.