Oberammergau-spillet fremføres hvert 10. år
- neste gang i 2020.

17. – 22. juli 2020

En unik reise til Oberammergau - en reise som setter spor. 

Historien skriver seg tilbake til 1634. Pesten herjet i Europa. Folket i den lille bayerske dorfen Oberammergau, - var livredde. De ba til Gud at deres by måtte bli spart. De lovet å fremføre et takkespill dersom så skjedde.  -  Og byen ble spart! Og takkespill ble det. Ja, det nærmer seg 400 år med takkespill. Hvert 10. år har de fremført et gripende pasjonsspill (Jesu lidelse, død og oppstandelse….) – fra Palmesøndag til 1. påskedag.

I 2020 skal spellet fremføres 104 ganger fra 16. mai til 4. oktober. Da har nærmere en halv million fra det meste av verden sett spillet. 

Oberammergau ligger i Bayern i Syd-Tyskland. Et naturskjønt område med mektige Alpefjell i sør. Her er det rike, særpregede tradisjoner og sterk Gudstro.

I kombinasjon med pasjonsspillet legger vi opp en spennende tur i Sentral-Europa. 

BAYERN – TYROL – DOLOMITTENE - HITLERS ØRNEREDE - SALZBURG

På denne turen starter vi i VM-byen Seefeld i Tyrol i Østerrike. Videre skal vi kjøre over Alpene gjennom Brennerpasset. Da kommer vi til Dolomittene i de Italienske Alper. Etter Spillet kjører vi østover gjennom Tyrol til Mozarts fødeby, Salzburg. Underveis besøker vi Hitlers Ørnerede i Berchtesgaden. Vi flyr til og fra Munchen

VELKOMMEN SOM TURDELTAKER!Rolf2.jpg

Vertskap

Turoperatør for turen er Gla’Tur v/Rolf Solås i samarbeid med Dagen Reiseklubb.

Det vil komme informasjon om reiseleder så snart det er bekreftet.Pris for reisen: kr 17 000,-*

*Turprisen er foreløpig, og er beregnet utfra kurser og priser i 2018. Endelig priser vil bli satt i henhold til flypriser og valutakurser i januar 2020

PRISEN INKLUDERER

Flyturen Oslo – München tur/retur. Bussturen i Alpeland ( i Tyskland, Østerrike og Italia) og 5 overnattinger på gode hoteller. 5 frokoster og 6 middager. Lunsjpakke i Oberammergau. Billetter til Spelet. Kategori 1. Omvisning i Oberammergau med orientering. Reiseledertjenester fra norske turledere. Utflukter i pakt med turprogrammet

IKKE INKLUDERT

  • Enkeltromstillegg 250 -300,- pr natt

  • Tips, drikke til maten og øvrige måltider (lunsjer). Eventuelle inngangspenger. Gondolturen i Mayrhofen  (ca 20 euro).

Prisene er gitt på gjeldende flypriser og valutakurser. Det tas forbehold om programendringer og at det melder seg nok deltakere til å gjennomføre turen.


AdobeStock_110014451.jpeg

INFORMASJON OG PÅMELDING

Kontaktperson: Rolf Solås
Tlf: 90 62 34 07
E-post: reiseklubben@dagen.no

Gla’tur v/Rolf Solås,
P. Rosenkrantzgt. 19
4616 KRISTIANSAND

Påmelding sendes på nettside. Bekreftelse, generell info og giro for innbetaling av depositum, kr. 2 000,- blir så tilsendt. Det er begrenset med plasser på turen, så rask påmelding anbefales. Turene i november 2017 og februar 2018 ble fort fulltegnet. Vær oppmerksom på at passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemreisedato.

Sluttfaktura for turen blir sendt med forfall ca. 1 måned før avreise. På sluttfakturaen trekkes det innbetalte depositumsbeløpet fra. Reisedokumenter oversendes ca. 2 uker før avreise. Alle må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å gyldig forsikring for turen. Dersom du er usikker, så sjekk med ditt forsikringsselskap om reiseforsikring og avbestillingsforsikring.

For eventuelle spørsmål, ta kontakt med Dagen Reiseklubb tlf: 400 27 220 eller Gla’Tur tlf: 906 23 407


Last supper.jpg

DAGSPROGAM


DAG 1 - Fredag 17. juli   
Avreise fra Gardermoen til München. (Nøyaktige flytider oppgis i januar 2020). Det er mulig å bestille tilslutningsfly fra forskjellige flyplasser i Norge til Gardermoen. På flyplassen i München møter vi vår gode turistbuss som vil ta oss med på en 6-dagers  rundtur i hjertet av Europa. Etter et par timer, reiser de mektige Alpene seg foran oss, og vi ankommer vintersports-metropolen Seefeld i Østerrike. Vi er kommet til Tyrol! Her skal vi bo i 2 netter.   -  Velkomstsamling med orientering om pasjonsspillet på hotellet om kvelden.

DAG 2 - Lørdag 18. juli
Etter en god Tyroller-frokost, kjører vi ned til Innsbruck og videre gjennom Brennerpasset til Dolomittene i Italia. Lunsj og shopping-tid i Vipiteno.Om ettermiddagen besøker vi OL-byen Innsbruck. Vi starter med et besøk i Bergisel-bakken. I gamlebyen tar vi en kopp kaffe og ser på folkelivet, - før vi kjører tilbake til hotellet. 

DAG 3 - Søndag 19. juli
PASJONSSPILLET I OBERAMMERGAU
Denne dagen blir spennende og innholdsrik. Vi kjører en times tid tilbake til Tyskland, og ankommer Oberammergau tidlig på formiddagen. Etter orientering og en kort byrundtur til fots, spiser vi våre medbrakte lunsjpakker. I god tid før 14.30 inntar vi plassene i det store Amfiet som i år tar 4.300 mennesker. Mellom 17.00 – 20.00 inntar vi en god middag på en av byens restauranter. Spelet sluttes kl 22.30. Overnatting på 3-stjerners hotell.

DAG 4 - Mandag 20. juli  
Vi forlater Oberammergau for denne gang. Turen går østover gjennom storslagen Alpenatur. Vi veksler mellom å være i Tyskland og Østerrike. I Brechtesgaden besøker vi Hitlers Ørnerede som ligger i de Bavarianske alper.
Middag og Overnatting på Trend hotell Salzburger Mitte. 

DAG 5 - Tirsdag 21. juli   
Denne dagen skal vi oppholde oss i Salzburg. Vi starter med en 3 t - bysightseeing med lokal guide. Etter lunsj er tiden satt av til individuelle valg. Shopping, museumsbesøk, e.l. Turavslutning på hotellet om kvelden.

DAG 6 - Onsdag 22. juli
Hjemreisedag
Vi sier farvel til Tyrol og Østerrike, og kjører tilbake til München. En tur på ca 2 timer. Her venter flyet som skal ta oss tilbake til Oslo. Flytid ca 2 timer. Fly videre til andre flyplasser i Norge for dem som har tilslutningsbillett. 


AdobeStock_86219880.jpeg