̶I̶S̶R̶A̶E̶L̶ ̶6̶-̶1̶3̶ ̶N̶O̶V̶E̶M̶B̶E̶R̶ ̶2̶0̶1̶7̶

UTSOLGT

                                       Dagen Reiseklubb i samarbeid med Gulsrud Booking

                                       Dagen Reiseklubb i samarbeid med Gulsrud Booking

 
 

Bli kjent med Bibelens historier og geografi 

Israel har mye å by på, enten man skal oppleve landet for første gang, eller man har vært det mange ganger før. Midtøstens midtpunkt, og for mange verdens navle, har en rik historie som for mange er kjent gjennom Bibelens historier. 

Mange går med et ønske om å komme til Israel, og se de stedene hvor Jesus vandret. Det å stå på stedet og lese teksten er for svært mange en drøm som går i oppfyllelse. Tekstene får, etter en slik tur, et annet perspektiv og forståelse. Innlevelsen blir helt annerledes. 

Vertskap

Rolf Solås har 30 års erfaring med turer til Israel i regi av Fokus ­Reiser og har besøkt landet ca. 100 ganger. Han har en unik innsikt og erfaring som gjør denne reisen til en helt spesiell Israelsopplevelse. Han er reiseleder på turen i tillegg til lokale, erfarne guider.

 

Pris

Kun 9950,-

 

For mer informasjon:

Epost: post@gulsrudbooking.no

Tlf: 33 80 17 00

 

Se dagsprogrammet nedenfor.

 

DAGSPROGRAMMET  

Dag 1. Mandag 06.11 NORGE – ISRAEL  Avreise fra Gardermoen kl. 06.10 via Wien med Austrian Airlines til Ben Gurion, Tel Aviv med ankomst kl. 14.55 lokal tid. Dersom du ønsker avreise fra annen flyplass i Norge, kan du gi beskjed ved påmelding så booker vi tilslutningsbillett med SAS til Gardermoen. Gruppen reiser samlet videre. Bagasjen går gjennomgående fra utreisested i Norge slik at vi trenger ikke tenke på den før vi kommer til Ben Gurion. Ved ankomst står buss klar til å kjøre til hotellet i Tiberias 2 timer fra flyplassen.  

Dag 2. Tirsdag 07.11 GINOSAR – NASARET  Etter frokost har vi en samling på hotellet med ord for dagen, informasjoner og presentasjon slik at vi blir litt bedre kjent med hverandre. Vi kjører til Nasaret (Luk. 1.26, 4.16-29, Mat. 2.23) I Nasaret skal vi besøke Bebudeleseskirken (Midtøstens største kirkebygg), Josefs «snekkerverksted» og Marias brønn.  Etter lunsj blir det mulighet for å bli med bussen til Tiberias, for å oppleve en moderne by langs Genesaretsjøen. Det er selvsagt også mulig å bare være på hotellet.  

Dag 3. Onsdag 08.11 PÅ OG RUNDT GENNESARETSJØEN  Båttur på Gennesaretsjøen over til «Jesu by» Kapernaum (Mat. 4.13, 13.54, 17.24, Luk.7, Mark. 1.2, Joh. 4. 46-54). Vi ser på ruinene av synagogen i fra det 2.århundret, og fortsetter så til Saligprisningens berg (Mat.5 – 8) hvor Jesus holdt Bergprekenen. De som ønsker det kan gå ned til Tabgha (Mat.13, Mark. 33-45, Joh. 21), hvor brød- og fiskeunderet skjedde. Her besøker vi kirken med det kjente mosaikkgulvet og like ved Peterskirken.          

Dag 4. Torsdag 09.11 GOLANHØYDEN – KANA – SACHNE  Vi reiser helt til det nordlige Israel, til Banjas (Caesarea Fillipi) (Mat. 16.13, Mark.8.27), hvor det ble klart for disiplene at Jesus var jødenes Messias. Vi kjører så opp på Golanhøydene, hvor vi får med oss den flotte utsikten til Hermonfjellet og kan se langt inn i Syria. Deretter kjører vi til Kana i Galilea (Joh.2.1-11). Siste del av dagen reiser vi til de varme kildene i Sachne der de som vil kan ta seg et bad. Året rundt holder disse kildene + 27 grader.  

Dag 5. Fredag 10.11 JORDANDALEN – DØDEHAVET – JERUSALEM  Vi starter dagen med å kjøre sørover gjennom Jordandalen, og kommer til Jesu dåpsplass ved Jordanelven, «Qasr El Yehud» rett overfor byen Jeriko. Så fortsetter vi sørover til Dødehavet og Qumran, hvor «Dødehavsrullene» ble funnet i 1947. Etter en rundtur i ruinen av denne landsbyen, kjører vi til Dødehavet hvor vi tar tid til et bad før vi tar fatt på oppstigningen, 1200 meter, til Jerusalem og til vårt hotell som vi skal bo på resten av turen.  

Dag 6. Lørdag 11.11 NYE DEL AV JERUSALEM – BETLEHEM  Vi kjører forbi det Israelske Knesset (regjeringskvartalet), og ser den kjente gigantiske syvarmede lysestaken, Menorahen. Videre til Hertzelhøyden, hvor vi skal besøke Yad Vashem, museet og minnesmerket for de seks millioner jøders liv som gikk tapt under Holocaust. Vi skal til Israel Museum og se modellen av Jerusalem slik byen var på Jesu tid, samt Dødehavsrullene som ble funnet av gjetergutter i Qumran. Dagen avsluttes med et besøk i Betlehem, til hyrdemarkene og fødselskirken.  

Dag 7. Søndag 12.11 JERUSALEM, OLJEBERGET OG GAMLEBYEN  Etter frokost kjører vi til Oljeberget, og vi ser på utsikten over byen. Så spaserer vi nedover til Getsemane, og videre inn gjennom Løveporten. I Annakirken like ved Betestadammen synger vi og får opplever den fantastiske akustikken. Vi er nå ved starten av Via Dolorosa som fører oss frem til Gravkirken. Noen vil nok en tur tilbake til Gamlebyen for å shoppe litt før middag på hotellet.  

Dag 8. Mandag 13.11 HJEMREISEDAG  Vi må stå tidlig opp denne dagen for å bli fraktet med buss til Ben-Gurion flyplass i Tel-Aviv. Flyet tar av fra Israel kl. 06.10 med ankomst Gardermoen kl. 12.45. Så sier vi Le`hitra`ot, på gjensyn, Israel.