Israel: 18. - 25. februar 2019

Reiseleder: Rolf Solås, Gla’Tur

VELKOMMEN SOM TURDELTAKER!

Ikke alle som ønsket det fikk plass på turen i november, men nå kommer en ny mulighet. Ta vinterferien i Israel og få en forsmak på våren. Israel har mye å by på, enten landet besøkes for første gang, eller man har vært der mange ganger før. Midtøstens midtpunkt, og for mange verdens navle, har en rik historie som for mange er kjent gjennom Bibelens historier.BLI KJENT MED BIBELENS HISTORIER OG GEOGRAFI

Israel har mye å by på, enten landet besøkes for første gang, eller man har vært der mange ganger før. Midtøstens midtpunkt, og for mange verdens navle, har en rik historie som for mange er kjent gjennom Bibelens historier.

Mange går med et ønske om å komme til Israel og se de stedene hvor Jesus vandret. Det å stå på stedet og lese teksten, er for svært mange en drøm som går i oppfyllelse. Etter en slik tur, leser man tekstene med et annet perspektiv og får en bedre forståelse og innlevelse.

Vertskap

Rolf2.jpg

Turoperatør for turen er Gla’Tur v/Rolf Solås i samarbeid med Dagen Reiseklubb. Reiseleder på turen er Rolf Solås. Han har over 30 års erfaring med turer til Israel i regi av Fokus Reiser og har hatt over 100 turer til Israel. I Israel møter vi en av de mest erfarne guidene i Israel.Pris for reisen: KUN kr 14.950,-

PRISEN INKLUDERER

Flyreisen tur/retur som beskrevet, hotellovernattinger i 7 netter basert på dobbeltrom, halv pensjon, d.v.s. frokost og middag, dagsprogram som beskrevet, guide og buss etter programmet, inngangsbilletter etter programmet og flyskatter meed kr. 2.622,-

IKKE INKLUDERT

  • Enkeltromstillegg kr. 3.500,-.

  • Reiseforsikring som alle må ha, så kontroller at du har gyldig forsikring for turen.

  • I Israel er tips en del av lønnen til guide og sjåfør. Dette er ikke inkludert i turprisen. Den enkelte har med USD 65 som så blir fordelt til guide, sjåfør og hotellbetjeningen.

  • Til lunsj stopper vi på steder hvor den enkelte selv kan bestemme hva de ønsker å kjøpe. Du kan beregne ca kr. 200,- i snitt pr dag til lunsj.

Prisene er gitt på gjeldende flypriser og valutakurser. Det tas forbehold om programendringer og at det melder seg nok deltakere til å gjennomføre turen.


AdobeStock_144280966.jpeg

INFORMASJON OG PÅMELDING

 

Kontaktperson: Rolf Solås

Tlf: 90 62 34 07

E-post: reiseklubben@dagen.no

 

   Gla’tur v/Rolf Solås,

  P. Rosenkrantzgt. 19

4616 KRISTIANSAND

Påmelding sendes på nettside. Bekreftelse, generell info og giro for innbetaling av depositum, kr. 2 000,- blir så tilsendt. Det er begrenset med plasser på turen, så rask påmelding anbefales. Turene i november 2017 og februar 2018 ble fort fulltegnet. Vær oppmerksom på at passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemreisedato.

Sluttfaktura for turen blir sendt med forfall ca. 1 måned før avreise. På sluttfakturaen trekkes det innbetalte depositumsbeløpet fra. Reisedokumenter oversendes ca. 2 uker før avreise. Alle må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å gyldig forsikring for turen. Dersom du er usikker, så sjekk med ditt forsikringsselskap om reiseforsikring og avbestillingsforsikring.

For eventuelle spørsmål, ta kontakt med Dagen Reiseklubb tlf: 400 27 220 eller Gla’Tur tlf: 906 23 407


Dødehavet

Dødehavet

Dagsprogram


Dag 1. MANDAG 18.02
NORGE – ISRAEL

Avreise fra Gardermoen kl. 13.40 via Wien til Ben Gurion, Tel Aviv. Ved påmelding er det mulig å bestille tilslutningsbillett med SAS fra forskjellige flyplasser i Norge til Oslo. Bagasjen blir sendt gjennomgående fra utreisested i Norge slik at vi trenger ikke tenke på den før vi kommer til Ben Gurion flyplass. Ved ankomst står buss klar for å kjøre mot Netanya ved Middelhavet og hotellet for første natten.  

Dag 2. TIRDAG 19.02
NETANYA – CAESAREA – KARMEL - TIBERIAS

Etter frokost har vi en samling på hotellet med ord for dagen, informasjon og presentasjon slik at vi blir litt bedre kjent med hverandre. De som ønsker det har også hatt et morgenbad i Middelhavet før vi kjører nordover på kystsletten, gjennom Sharons dal, og til Caesarea ved havet, (Apgj. 9.30, Apgj. 10.24-48) som var hovedstad i Judea under romerne. Det var også her Paulus la ut på sine misjonsreiser. Vi stanser vi ved utgravningene av denne gamle byen, det romerske teateret, og akveduktene. Så fortsetter vi nordover til den flotte havnebyen Haifa, som ligger ved Middelhavet. Vi kjører opp på Karmelfjellet, passerer gjennom to druserlandsbyer og stopper ved Muhraqa, stedet der Elia kjempet med Baals profeter og bad om regn over landet. Vi fortsetter deretter til Tiberias og vårt hotell som vi skal bo på de neste tre nettene. Hotellet ligger sentralt i byen så mange vil nok ha en kveldstur til promenaden. Middag har vi på hotellet.

Dag 3. ONSDAG 20.02
PÅ OG RUNDT GENESARETSJØEN

Etter frokost skal vi på båttur på Gennesaretsjøen hvor vi har en ”søndagsskolesamling”. Båtturen ender ved kibbutz Ginnosar hvor vi hører om båten som ble funnet her. Videre denne dagen skal vi til Saligprisningens berg (Mat.5 – 8) hvor Jesus holdt Bergprekenen. De som ønsker det kan, hvis været er bra, gå ned til Tabgha (Mat.13, Mark. 33-45, Joh. 21), hvor brød- og fiskeunderet skjedde. Her besøker vi kirken med det kjente mosaikkgulvet og like ved Peters kirken hvor vi har en samling ved stranden. Siste stopp i dag er Magdala hvor vi besøker den nylig utgravde byen med bl.a. Synnagogen. Her ligger også en fantastisk kirke med flere bilder fra Jesu virke i Galilea. Middag på hotellet om kvelden.

Dag 4. TORSDAG 21.02
GALILEA NORD OG GOLANHØYDEN

Vi skal i dag starte dagen i «Jesu by» Kapernaum (Mat. 4.13, 13.54, 17.24, Luk.7, Mark. 1.2, Joh. 4. 46-54). Vi ser på ruinene av synagogen i fra det 2. århundret Fortsetter så til det nordlige Galilea. På denne tiden av året er det veldig interessant å besøke fuglereservoaret i Huladalen. Om vi ikke akkurat deltar i Tranedansen er det et flott syn. Hvert høst og vår passerer minst 500 millioner trekkfugler Huladalen i Israel. I tillegg har mange hundre tusen fugler, deriblant 40.000 traner, fast vinteradresse her. Etter besøket her, fortsetter vi til Banjas (Caesarea Fillipi) (Mat. 16.13, Mark.8.27), hvor det ble klart for disiplene at Jesus var jødenes Messias. Vi kjører så opp på Golanhøydene, hvor vi får med oss den flotte utsikten til Hermonfjellet og kan se langt inn i Syria fra militærposten Har Bental. Middag på hotellet om kvelden.

Dag 5. FREDAG 22.02
NASARETH - JORDANDALEN – DØDEHAVET – JERUSALEM

Vi starter tidlig og kjører først til Nasaret (Luk. 1.26, 4.16-29, Mat. 2.23) via Kana i Galilea (Joh.2.1-11). I Nasaret skal vi besøke Bebudeleseskirken (Midtøstens største kirkebygg), Josefs «snekkerverksted» og Marias brønn. Etter besøk i Nasareth, kjører vi først til de varme kildene i Sachne der de som vil kan ta seg et bad. Året rundt holder disse kildene + 27 grader. Vi kjører så videe sydover gjennom Jordandalen, og kommer til Jesu dåpsplass ved Jordanelven, «Qasr El Yehud» rett overfor byen Jeriko. Så fortsetter vi sørover til Dødehavet og Qumran, hvor «Dødehavsrullene» ble funnet i 1947. Etter en rundtur i ruinen av denne landsbyen, kjører vi til Dødehavet hvor vi tar tid til et bad før vi tar fatt på oppstigningen, 1200 meter, til Jerusalem og til vårt hotell som vi skal bo på resten av turen. Hotellet ligger sentralt med kort avstand til den kjente gågaten, Ben Yehuda. Hit vil nok mange ha en kveldstur, men den nye shoppinggaten Mamilla ligger også i gangavstand. Om kvelden legger vi opp til å ha et sabbatsmåltid.

Dag 6. LØRDAG 23.02
JERUSALEM, OLJEBERGET OG GAMLEBYEN

Etter frokost kjører vi til Oljeberget, og vi ser på utsikten over byen. Så spaserer vi nedover til Getsemane, og videre inn gjennom Løveporten. I Annakirken, like ved Betestadammen, synger vi og får oppleve den fantastiske akustikken. Vi er nå ved starten av Via Dolorosa som fører oss frem til Gravkirken, eller Oppstandelseskirken. Vi skal også besøke Gravhagen , Gordons Golgata, et sted som gir et godt inntrykk av hvordan det ytre miljøet var med en hodeskalleformet klippe, gravkamre i en hage like ved. Her ved den tomme grav har vi en samling. Middag på hotellet om kvelden.

Dag 7. SØNDAG 24.02
NYE DEL AV JERUSALEM – BETLEHEM

Vi starter dagen med stopp ved den kjente Menorah, suvarmede lysestaken som står ved Knesset. Deretter til Hertzelhøyden, hvor vi skal besøke Yad Vashem, museet og minnesmerket for de seks millioner jøders liv som gikk tapt under Holocaust. Vi skal til Israel Museum og se modellen av Jerusalem slik byen var på Jesu tid, samt Dødehavsrullene som ble funnet av gjetergutter i Qumran. Dagen avsluttes med et besøk i Betlehem, til hyrdemarkene og fødselskirken. Middag og avslutningssamling på hotellet.

Dag 8. MANDAG 25.02
HJEMREISEDAG

Vi har avreise fra Ben-Gurion flyplass utenfor Tel-Aviv kl. 08.00 med Lufthansa via Frankfurt med ankomst Gardermoen kl. 18.00. De som har tilslutningsbilletter fortsetter til sitt utreisested. Vi sier Le`hitra`ot, på gjensyn.

 


BOSTEDER
Netanya 18 – 19/11   •   Tiberias 19 - 22/11   •   Jerusalem 22 – 25/11
Vi gjør oppmerksom på at det kan bli praktiske forandringer i programmet underveis.