Israel: 25. april - 2. mai 2018

Bli med på denne rundreisen hvor du får besøke de kjente bibelske stedene. Vi starter med første overnatting i Natanya ved Middelhavet, besøker Caesarea ved havet og deretter Karmelfjellet. Videre til Galilea med de bibelske stedene ved Gennesaretsjøen og også en tur til Golan. Turen forsetter via Nasaret til dåpsstedet ved Jordanelva, så Qumran og bading i Dødehavet. De siste dagene på turen har vi i Jerusalem med både nye og gamledelen av byen samt Betlehem. På turen har vi fokus på Jesu liv og vil på de ulike stedene lese tekster fra Bibelen hvor stedet er omtalt.

BLI KJENT MED BIBELENS HISTORIER OG GEOGRAFI

Israel har mye å by på, enten man skal oppleve landet for første gang, eller man har vært det mange ganger før. Midtøstens midtpunkt, og for mange verdens navle, har en rik historie som for mange er kjent gjennom Bibelens historier. 

Mange går med et ønske om å komme til Israel, og se de stedene hvor Jesus vandret. Det å stå på stedet og lese teksten er for svært mange en drøm som går i oppfyllelse. Tekstene får, etter en slik tur, et annet perspektiv og forståelse. Innlevelsen blir helt annerledes. 

Vi inviterer deg med på en inspirerende og lærerik reise til en meget gunstig pris! 


Vertskap

Rolf2.jpg

Rolf Solås har 30 års erfaring med turer til Israel i regi av Fokus Reiser og har besøkt landet ca. 100 ganger. Reisen er et samarbeid mellom Dagen Reiseklubb og Gla’tur.


Pris for reisen: KUN kr 14.780,-

PRISEN INKLUDERER

 Flyreisen tur/retur som beskrevet, overnatting i dobbeltrom 7 netter, 7 frokost og 6 middag, dagsprogram som beskrevet, guide og buss etter programmet, inngangsbilletter etter programmet og flyavgifter med kr. 1 653,-.

IKKE INKLUDERT

Enkeltromstillegg kr. 3.500,- Alle må ha reiseforsikring, så kontroller at du har gyldig forsikring for turen. I Israel er tips en del av lønnen til guide og sjåfør. Dette er ikke inkludert i turprisen. Den enkelte har med USD 65 som så blir fordelt til guide, sjåfør og hotellbetjeningen.


INFORMASJON OG PÅMELDING

 

Kontaktperson: Rolf Solås

Tlf: 90 62 34 07

E-post: reiseklubben@dagen.no

 

   Gla’tur v/Rolf Solås,

  P. Rosenkrantzgt. 19

4616 KRISTIANSAND


Dagsprogram

Dag 1. ONSDAG 25.04
NORGE – ISRAEL - Avreise fra Gardermoen kl. 17.55 via Istanbul til Ben Gurion, Tel Aviv. Bagasjen blir sendt gjennomgående fra utreisested i Norge slik at vi trenger ikke tenke på den før vi kommer til Ben Gurion flyplass. Ved ankomst står buss klar for å kjøre til hotellet i Netanya ved Middelhavet hvor vi bor første natten. 

Dag 2. TORSDAG 26.04
NETANYA – CAESAREA – KARMEL - TIBERIAS - Etter frokost har vi en samling på hotellet med ord for dagen, informasjon og presentasjon slik at vi blir litt bedre kjent med hverandre. De som ønsker det har også hatt et morgenbad i Middelhavet før vi kjører nordover på kystsletten, gjennom Sharons dal, og til Caesarea ved havet, (Apgj. 9.30, Apgj. 10.24-48) som var hovedstad i Judea under romerne. Der stanser vi ved utgravningene av denne gamle byen, det romerske teateret, og akveduktene. Så fortsetter vi nordover til den flotte havnebyen Haifa, som ligger ved Middelhavet. Vi kjører opp på Karmelfjellet, passerer gjennom to druserlandsbyer og stopper ved Muhraqa, stedet der Elia kjempet med Baals profeter og bad om regn over landet. Vi fortsetter deretter til Tiberias og vårt hotell som vi skal bo på de neste tre nettene. Middag på hotellet. 

Dag 3. FREDAG 27.04
PÅ OG RUNDT GENESARETSJØEN - Etter frokost skal vi på båttur på Gennesaretsjøen hvor vi har en ”søndagsskolesamling”. Båtturen ender ved kibbutz Ginnosar hvor vi hører om båten som ble funnet her. Videre denne dagen skal vi til Saligprisningens berg (Mat.5 – 8) hvor Jesus holdt Bergprekenen. De som ønsker det kan, hvis været er bra, gå ned til Tabgha (Mat.13, Mark. 33-45, Joh. 21), hvor brød- og fiskeunderet skjedde. Her besøker vi kirken med det kjente mosaikkgulvet og like ved Peters kirken hvor vi har en samling ved stranden. Siste stopp i dag er Magdala hvor vi besøker den nylig utgravde byen med bl.a.Synnagogen. Her ligger også en fantastisk kirke med flere bilder fra Jesu virke i Galilea. 

Dag 4. LØRDAG 28.04
GALILEA NORD OG GOLANHØYDEN - Vi skal i dag starte dagen i «Jesu by» Kapernaum (Mat. 4.13, 13.54, 17.24, Luk.7, Mark. 1.2, Joh. 4. 46-54). Vi ser på ruinene av synagogen i fra det 2. århundret Fortsetter så til det nordlige Galilea og kjører til Banjas (Caesarea Fillipi) (Mat. 16.13, Mark.8.27), hvor det ble klart for disiplene at Jesus var jødenes Messias. Vi kjører så opp på Golanhøydene, hvor vi får med oss den flotte utsikten til Hermonfjellet og kan se langt inn i Syria fra militærposten Har Bental. Middag på hotellet om kvelden.

 Dag 5. SØNDAG 29.04
NASARETH - JORDANDALEN – DØDEHAVET – JERUSALEM - Vi starter tidlig og kjører først til Nasaret (Luk. 1.26, 4.16-29, Mat. 2.23) via Kana i Galilea (Joh.2.1-11). I Nasaret skal vi besøke Bebudeleseskirken (Midtøstens største kirkebygg), Josefs «snekkerverksted» og Marias brønn. Etter besøk i Nasareth, kjører vi sydover gjennom Jordandalen, og kommer til Jesu dåpsplass ved Jordanelven, «Qasr El Yehud» rett overfor byen Jeriko. Så fortsetter vi sørover til Dødehavet og Qumran, hvor «Dødehavsrullene» ble funnet i 1947. Etter en rundtur i ruinen av denne landsbyen, kjører vi til Dødehavet hvor vi tar tid til et bad før vi tar fatt på oppstigningen, 1200 meter, til Jerusalem og til vårt hotell som vi skal bo på resten av turen.

 Dag 6. MANDAG 30.04
JERUSALEM, OLJEBERGET OG GAMLEBYEN - Etter frokost kjører vi til Oljeberget, og vi ser på utsikten over byen. Så spaserer vi nedover til Getsemane, og videre inn gjennom Løveporten. I Annakirken like ved Betestadammen synger vi og får oppleve den fantastiske akustikken. Vi er nå ved starten av Via Dolorosa som fører oss frem til Gravkirken. Vi skal også besøke Gravhagen , Gordons Golgata, et sted som gir et godt inntrykk av hvordan det ytre miljøet var med en hodeskalleformet klippe, gravkamre i en hage like ved. Her ved den tomme grav har vi en samling.

 Dag 7. TIRSDAG 1.05
NYE DEL AV JERUSALEM – BETLEHEM Vi kjører til Hertzelhøyden, hvor vi skal besøke Yad Vashem, museet og minnesmerket for de seks millioner jøders liv som gikk tapt under Holocaust. Vi skal til Israel Museum og se modellen av Jerusalem slik byen var på Jesu tid, samt Dødehavsrullene som ble funnet av gjetergutter i Qumran. Dagen avsluttes med et besøk i Betlehem, til hyrdemarkene og fødselskirken. 

Dag 8. ONSDAG 02.05
HJEMREISEDAG - Vi har litt tidlig frokost for å bli kjørt med buss til Ben-Gurion flyplass utenfor Tel-Aviv, avreise kl. 10.00, mellomlanding i Istanbul og ankomst Gardermoen kl. 16.55. Vi sier Le`hitra`ot, på gjensyn. Vi gjør oppmerksom på at det kan bli praktiske forandringer i programmet underveis.